Het begin

Drie vrienden beginnen Promopolitan, nadat één besluit de zeven zeeën te gaan bevaren gaan de andere twee door. Na 3 jaar, een kantoor in een monumentaal Zeeuws pand, een grote uitbreiding van diensten en een tweede pand in de hoofdstad, is Promopolitan uitgegroeid tot een succesvol allround uitzendbureau.

Lees het hele verhaal

Promopolitan is een allround uitzendbureau, voornamelijk voor studenten, dat zich daarnaast richt op het faciliteren van payrolling.

Start

‘Vraag en aanbod’, ergens zien dat er vraag naar is en daar direct op inspelen.
Tijdens mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam kreeg ik, Gijs Bert van Empel, vanuit een bekende Zeeuwse hoek de vraag of ik niet een paar hostessen kende in Amsterdam die hun zouden kunnen helpen bij een evenement in de Amsterdam RAI.

Tijdens mijn studie aan de Hogeschool Zeeland waren mijn goede vrienden Job Geijsen, Jeroen Schotel en ik al bezig met het idee om studenten te plaatsen op evenementen. Door deze vraag begonnen wij met z’n drieën hier verder over na te denken en zijn we zo begonnen met Promopolitan.

Na 3 jaar besloot Jeroen stoutmoedig de zeven zeeën te gaan bevaren en zijn Job en ik verder gegaan.

Samen zijn we gaan kijken naar de promotie acties in de randstad en deze gaan vergelijken met hoe dit in de Zeeuwse regio werd opgepakt.
Zo zijn we na een flinke doorgroei verder gegaan met het opzetten van hosten en hostessen diensten, promotie teams en privé chauffeurs. Diensten die in de Randstad al royaal werden aangeboden.

We zijn in Vlissingen neergestreken in een monumentaal historisch pand bij de befaamde haven. Een pand waar Michiel de Ruyter ook zijn kantoor heeft gehad. Vanuit hier hebben wij onze diensten kunnen uitbreiden naar het leveren van administratief en horecapersoneel.

En net zoals Michiel de Ruyter, zijn ook wij naar Amsterdam gegaan om daar ons tweede kantoor te openen.

Payroll

Na uitgebreid vooronderzoek zijn wij tot de conclusie gekomen dat payrolling de meest effectieve en voordeligste constructie is voor ons, maar vooral voor onze opdrachtgevers. Promopolitan is op zichzelf geen payrollbedrijf, maar wij vallen onder de verantwoordelijkheid van het payrollbedrijf waar wij mee samenwerken. Dit houdt in dat wij aan alle gestelde eisen moeten voldoen, waar ook de gecertificeerde payrollbedrijven aan moeten voldoen. Een half jaar geleden hebben we een nieuw partnership gesloten met een marktleider op het gebied van payrolling in Nederland, waardoor wij payrolling tegen een zeer gunstig tarief kunnen aanbieden

Door het toenemende aantal verloningsuren – mede doordat opdrachtgevers ook hun ‘vaste’ personeel via Promopolitan op basis van een payrollconstructie willen laten werken – heeft Promopolitan zeer gunstige afspraken kunnen maken over de te hanteren tarieven. Onze opdrachtgevers bevinden zich niet alleen in de Zeeuwse regio, maar ook daar buiten. Ook hebben we nu ongeveer een jaar geleden de deuren van een nieuw kantoor geopend.

Voor ons is het belangrijk dat wij mensen leveren die feilloos de boodschap uitstralen, of het gezicht kunnen zijn, van een service of product. We gaan zorgvuldig om met de profielen van onze studenten en zorgen ervoor dat ze werk doen dat ze écht leuk vinden.

Ondertussen halen wij onze inspiratie niet meer alleen uit de Randstad, maar kijken we continue om ons heen en blijven we positieve veranderingen doorvoeren.